Újraépítve Kapcsolat Megrendelés Kiadványok

Kiadványok

Michael White, Tom Corcoran:
Újraépítve – Egy katolikus plébánia története

A plébánia ősi intézmény. A mai szóhasználatban a hívőknek azt a közösségét jelenti, amelyet tartósan egy pap vezetésére bíznak. Ő a közösség saját pásztora, aki szolgálatát a püspök megbízásából gyakorolja az evangéliumi parancs fényében: „Menjetek tehát, tegyétek tanítványommá mind a népeket!” (Mt 28,19) Jó szívvel ajánlom a könyvet a magyar nyelvű olvasóknak! (Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek)


Aki szereti az Egyházat, szereti a plébániáját, az nagyon fog örülni ennek a könyvnek. Kívánom, hogy vallásos életünk megújításához, plébániáink újraépítéséhez sok ötletet nyerjünk ebből az írásból, sőt merjünk még többet is gondolni! (Veres András győri megyéspüspök)


Ez a könyv a Szentlélek kiváló ajándéka egyházunk megújulásához! Szeretettel ajánlom mindazoknak, akik egyházközségük sorsát szívükön viselik, és akiknek fontos az is, hogy mi lesz az egyházunkat elhagyókkal. Akik pedig szeretnének eljutni az "Itt nem lehet csinálni semmit"-től, az "Istennel minden lehetséges"-ig, azok olvassák és terjesszék! (Varga László kaposvári megyéspüspök)


Ez a könyv az egyik legjobb eszköz mindazok számára, akik vágynak plébániai közösségük megújulására, növekedésére. Kézikönyv, azaz nincs semmilyen hatása addig, amíg át nem ültetik a gyakorlatba. Aki viszont elkezdi használni, egyre lelkesebben fogja építeni Isten országát a közösségben és azon kívül. (Fábry Kornél atya, az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus főtitkára)


Nagyon-nagyon jó könyv, kötelező olvasmánnyá kellene tenni minden hívő számára! (Herbert Dóra, újságíró)


Újraépíteni, megújítani a plébániákat sürgetőbb feladat, mint valaha. A könyvben leírtak a szeretet új dimenzióját nyitották meg a plébániámon. Mit tehetünk ezért? Olvassuk el, megéri! (Nyéky Kálmán atya, a kaposvári Szent Kereszt templom plébánosa, a magyar kiadás szerkesztője)


311 oldal, keménytáblás kötésben. Megjelenés éve: 2018.

Bolti ára: 2990 Ft, a kiadótól kedvezményesen megrendelhető a megrendelés menüpont alatt.Michael White, Tom Corcoran:
Az Újraépítve gyakorlati kézikönyve – Tíz lépés a megvalósításhoz

A „Tíz lépés”, ahogy magunk között neveztük ezt a könyvet, mialatt dolgoztunk rajta, egy gyakorlati útmutató az "Újraépítve" című könyv mellé. Ugyanakkor magában is forgatható, mert képes minket elindítani egy olyan úton, ahol keresni fogjuk mindazokat, akik eltávolodtak az Egyháztól. A „Tíz lépés” nem elméleti olvasmány. Arra hív, hogy alakítsunk egy csapatot és velük együtt, lépésről lépésre valósítsuk meg az Egyház lelki újraépítését. Szerzőink, egy katolikus pap és laikus segítője, Nehemiás próféta küldetéséhez hasonlítják ezt a munkát, aki a romba dőlt Jeruzsálem újraépítésén fáradozott Istentől eredő indíttatással. Mindazoknak ajánlom ezt a könyvet, akik meghívást éreznek erre a munkára és elég bátrak, hogy szembenézzenek az őket körülvevő valósággal, majd elszántan nekikezdjenek a feladatnak. (Nyéky Kálmán atya, a siófoki Sarlós Boldogasszony templom plébánosa, a magyar kiadás szerkesztője)


Részletek a könyvből:

Az elmúlt években többször volt alkalmunk konferenciákon, egyházi gyűléseken részt venni. Sok paptársunk fordul ilyenkor ezzel a kérdéssel hozzánk: "Nagyszerű, ami nálatok van, de én hogy tudnám rávenni az embereket?" Míg mások ezt is kérdezték már: "Nagyszerű, ami nálatok van, de mi hogy tudnánk rávenni a papot?" Mindegyik kérdés mögött az a feltevés húzódik, hogy ha valaki más végre kézbe venné a dolgokat, akkor nagyot fordulna a világ. Holott valahol mindenki vezető abban a helyzetben, amelyben most éppen van. […] Jézus minden típusú vezetőnek példaképe. A kereszten függő vezető. Ha nagyok akarunk lenni Isten előtt, olyanokká kell válnunk, mint Jézus, és mások érdekeit a sajátjaink elé kell helyeznünk. Ez nem csak szolgálat; itt szolgákká kell válnunk.

A mi munkánk sem nagyon különbözik Nehemiás építkezésétől: Krisztust követve arra lettünk meghívva, hogy építsük az Egyházát. Nekünk is, mint a jeruzsálemi családoknak, jut egy kis megépítendő falszakasz - a plébániánk.

Nem lesz könnyű. Mint bármely tevékenységnél, itt is alaposan neki kell gyürkőzni a munkának, ami nem egyszer megizzaszt majd minket, és az sosem könnyű. De jó csapattal simán végrehajtható.

Újra tudjuk építeni Egyházunkat, tégláról téglára.


94 oldal. Megjelenés éve: 2020.

Bolti ára: 1990 Ft, a kiadótól kedvezményesen megrendelhető a megrendelés menüpont alatt.


Christopher Wesley:
Ifjúsági szolgálat a plébánián – Tíz megvalósítható célkitűzés katolikus plébániák számára

„Nem elméleteken vagy teológiai elképzeléseken alapuló nézeteket, hanem hihetetlenül gyakorlatias lépéseket tartalmazó útmutatót tart kezében az olvasó, melyeket bárki alkalmazhat, aki a plébániáján vibráló, életteli fiatal közösséget szeretne létrehozni vagy tovább fejleszteni. Olyan közösséget, amely Krisztusnak nevel tanítványokat, oly módon, hogy felnőve ők is további tanítványokat szerezzenek majd. Nem kérdés, hogy kell-e valamit kezdeni a fiatalokkal, hanem alapvető és vitathatatlan kötelességünk foglalkozni velük, amennyiben komolyan vesszük az Új Evangelizációt és életerős közösségre törekszünk a plébánián.” (részlet Michael White és Tom Corcoran előszavából)


„A tinédzserek nagyon vágynak értékes közösségi élményekre. Hiába van jó kapcsolat a résztvevők között az ifiszolgálaton belül, túl kell nőni a szolgálat keretein, és kapcsolódási pontokat kell kialakítani a közösség egészével. Valójában az egész közösségnek össze kell fognia ennek érdekében, ugyanis csak a fiatalok által lesz jövője.” (részlet a könyvből)


„Kinek szól ez a könyv? Mindazoknak, akik elég bátorságot éreznek magukban, hogy a mai fiatalok szolgálatára szegődjenek és kísérjék őket a felnőtté válás útján. A fiatalok mentorálásában minden elszánt emberre szükség van. Az aratnivaló sok, de a munkás kevés – mondja Jézus (Mt 9,37). Mindenkinek ajánlom ezt a könyvet, akit az Úr hív az aratásba.” (Nyéky Kálmán atya, a magyar kiadás szerkesztője)


125 oldal. Megjelenés ideje: 2021. december

Bolti ára: 2500 Ft, a kiadótól kedvezményesen megrendelhető a megrendelés menüpont alatt.

Vissza a lap tetejére