Újraépítve Kapcsolat Megrendelés Kiadványok

Újraépítve a NEK-en

2020.03.16.


A NEK Titkársága – a két korábbi évhez hasonlóan – az Eucharisztikus Kongresszus harmadik, utolsó előkészítő évéhez is összeállított füzet formájában egy segédanyagot. Ennek fókuszában a misszió, az evangelizáció áll.


Erdő Péter bíboros atya a füzet ajánlójában a következőképpen hívja fel a figyelmet az Újraépítve c. könyvre: „... a mai kor változásai arra késztetnek bennünket, katolikus keresztényeket, hogy újraértékeljük eddigi lelkipásztorkodásunkat, hogy a meglévő hívekről való gondoskodás mellett, a lehető leghatékonyabban tudjuk megszólítani mindazokat, akik a hit iránt érdeklődnek. Ebben nagy segítség számunkra az a két könyv, amit a jelen kiadványban is bemutatunk (Michael White-Tom Corcoran: Újraépítve és James Mallon: Divine Renovation - Egyház-felújítás), valamint a NEK Lelkipásztori Bizottsága által elkészített és itt összegyűjtött alapelvek és konkrét módszerek, melyek mint eszközök állnak rendelkezésünkre.”


„Azt látjuk, hogy Magyarországon az emberek elenyésző száma (10% alatt) gyakorolja vallását, hitét, és az átlagéletkoruk is igen magas. Ez azt jelenti, hogy az Egyháznak új utakat kell találni az evangélium továbbadására. Újra kell gondolnunk az eddigi „módszereket”, plébániánk, közösségünk régen megszokott hagyományait, a már régóta működő programjainkat abból a szempontból, hogy azok számára is elérhetők legyünk, akik körülöttünk, de nem közöttünk élnek. [...] Vajon készen állunk-e arra, hogy kilépjünk a jól megszokott közegünkből, kis közösségünkből, hogy mások felé léphessünk? Fel tudjuk-e áldozni meghitt baráti légkörünket azzal, hogy oda másokat is befogadunk? Fontosak-e számunkra az aklon kívül élő bárányok?” – teszi fel a kérdést Fábry Kornél atya az ötletfüzet bevezetőjében.


Az érdeklődők számára jó hír, hogy a 2020. szeptember 13-20. között zajló 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszuson Erdő Péter bíboros atya meghívására részt vesz Michael White atya is, az Újraépítve-könyvek társszerzője.


Az ötletfüzet a NEK 2020 oldalán található:
Segédanyag a NEK 2020 harmadik előkészítő évéhez