Újraépítve Kapcsolat Megrendelés Kiadványok

Gyakorlati segítség a megvalósításhoz

Az Újraépítve gyakorlati kézikönyve – Tíz lépés a megvalósításhoz címmel jelent meg a Michael White és Tom Corcoran újabb kötete a Család, Ifjúság és Bioetika Intézet Alapítvány gondozásában. Ez – mint ahogyan a címe is mutatja – egy gyakorlati útmutató az Újraépítve című könyv mellé. Ugyanakkor magában is forgatható, mert képes minket elindítani egy olyan úton, ahol keresni fogjuk mindazokat, akik eltávolodtak az Egyháztól.


A megvalósítás első lépése annak a csapatnak a létrehozása, akikkel belevághatunk plébániánk újraépítésébe. Kik legyenek ezek a csapattagok? Milyen feltételeknek feleljenek meg, hogy sikerrel tudjunk együttműködni a cél érdekében? Michael atya és Tom tapasztalataik alapján erre is javaslatot tesznek. A további fejezetek pedig egy-egy témát járnak körül, a plébánia életének egy-egy területét.

Részlet a könyvből: „Útmutatónk egyes részei következetesen, egy sor gyakorlati lépésen keresztül kísérnek végig. Mindegyik elején egy imát találhatunk, majd reflektálnunk kell saját helyzetünkre, ami segít felmérnünk, mivel is állunk szemben. Végül elhatározások, irányított jegyzetek segítenek minket a konkrét tennivalóink megfogalmazásához. Az egyes részek legvégén pedig egy „Alapvető célkitűzést” találhatunk. [...] Magába sűríti a lényeget, olyannyira, hogy szinte az is elég, ha csak az itt megfogalmazottakat visszük végbe.”


A fordítás Dr. Benkőné Berta Zsófia munkája.

A kötet márciustól kapható a könyvesboltokban, vagy kedvezményesen megrendelhető a kiadótól.